mE n HiM...

HaPpY 4 yEaRs AnNivErSaRy~!



Assalamualaikum...

Hari ni 1 APRIL 2011...xsangka hari ni genap 4 tahun relationship aku dgn naj....yippie~! begitu byk suke n duka yg dh ktorg tempuhi bersama sepanjang hubungan ni....bermula nye hubungan ktorg dr 1 APRIL 2007, segala kenangan terimbas kembali....buat bakal tunangku, NAJMUDDIN NAHARUDIN, terima kasih diucapkan atas kasih sayang n cinta awk yg xberbelah bahagi utk sy selama ni....walaupun adakala sy hampir berputus asa, tp awk tetap setia xnk lepaskan sy...sy harap cinta yg dibina kekal mekar hingga ke jinjang pelamin seterusnya ke akhir hayat nanti....xlame lg, 22nd May ni kte akan bertunang lak....org ckp dugaan berdarah manis sbg tunangan org ni lebih byk....mgkn ALLAH akan menguji kte lebih hebat lg...mgkn Dia datangkan lak org yg lebih baik dr sy atau awk...utk menguji kesetiaan masing2...sy berdoa moge ditetapkan hati kte dlm menghadapi dugaan itu nanti...jika hal begitu terjadi, insyaAllah sy akan tetap setia utk awk sbg tunang awk n harap kte akn lebih kuat lg....sekali lg, buat bakal tunangku, SELAMAT BERKASIH SAYANG SELAMA 4 TAHUN INI...HAPPY 4 YEARS ANNIVERSARY TO NAJMUDDIN....

wassalam...




KhAbAr GuMbiRa....

Pengumuman buat org2 kampung ku...cewah...berangan jela ada kampung...padahal xde pn....huhuhu....xdela....kt cni aku nk share dgn korg, aku n naj bakal bertunang pada 22nd May 2011 ni...kedua belah keluarga dh pn berbincang....n cincin dr pihak naj dh ditempah....alhamdulillah....akhirnye penantian tidak sia2....setelah hampir 4 tahun (belum cukup lg coz lum 1 April lg..huhuhu), akhirnye ktorg bertunang gk....tp aku harapkan yg terbaik utk diri ku n naj...moge korg tlg doakan sekali ye...

ok...sekarang ni makin semak pale kne pk....bkn nye ada pengalaman bertunang sebelum ni...pe idea korg eh?aku cuma pk nk cari catering, baju bertunang, pelamin bertunang, dulang hantaran...tp xtau la kot2 ada lg yg aku terlupa....dulang hantaran pn aku nk wt simple2 mcm buah, tepak sireh ke...simple je coz nanti nikah kne ada hantaran lg....byk pakai duit lg...hmmmmm....fenin2.....

bile lak nk start wt mende2 tu sume ek....adeh....payah gk nk bertunang ni....tp papehal, aku serahkan je pd parents aku n parents naj utk uruskan....

tp nanti mase bertunang, of course naj xkan ada bersama nanti....satu, sebab ikut adat sebenarnye kalo bertunang org laki xikut....pihak die je....so xperlula ikut adat moden sekarang....bile bertunang, si lelaki tu dtg sekali....xelok....kedua lak, dh sah2 la naj kt NZ kn....die abis blaja akhir tahun ni je....xkn nk turun m'sia lak...bkn nye die yg kne sarung cincin....duk diam2 sane sudah....huhuhu....

last but not least(again), sekali lg aku berharap moge2 hari pertunangan tu nanti berjalan dgn lancar....doakan  yg terbaik utk ktorg ye....syg korg.... =)




MeNgEnaNg KenAnGAn bErsAmA....

1 April bakal tiba Jumaat depan....kenapa dgn 1 April tu? ahaaa....tula tarikh anniversary aku dgn naj....on that day, genapla kitorang 4 tahun....hmmm......bg aku 4 tahun tu satu jangka waktu yg panjang gk la....byk sgt suka duka sepanjang tempoh tu....gaduh??jgn ckp la...sedangkan lidah lg tergigit kn...adat la bercinta....tambah lak masing jauh...sorg ke hulu, sorg ke hilir....mane x nye, aku nye kt malaysia ni ha...die nye nun jauh kt New Zealand....kalo ikut jam sekarang kt cni kul 10pm, kt sane lak sekarang kul 3 pagi!! beza 5 jam kot....satu gap yg agak panjang di situ....so agak payah gk la nk ber skype....kalo cni tidur, sane dh pagi....tu yg kadang2 sampai merajuk2 n gaduh2 tu....kdg2 sane bz yg amat...ni pn dh dekat sebulan x 'halo2' or skype dgn die...tp apakan daya...berbalik pd ALLAH gk la....ALLAH jela pencinta yg setia...xpernah bz utk hambaNya...

so, itula skit sebanyak mukadimah yg aku bagi...mukadimah je dh berjela...belum masuk isi2 penting lg...hahaha...

ok...kita masuk pd isi2 penting lak...bermula kisah sebelum bercinta...naj ni dulu aku kenal die mase kt kolej...kire classmate gk la....kalo ada certain subjek amik sekali dlm sem tu, satu kelas la kn....tp mase tu masing2 xtau isi hati masing2....kire classmate tp xpernah bercakap!! ahaaaa....cmne tu kn leh bercinta lak....padahal xpernah bercakap pn.....mungkin tula yg dinamakan jodoh.....

aish....mengarut lagi...ok....shoot terus....satu hari jd la kawan kt friendster (mase tu mane faymes lg facebook ni....huhuhu....) so ktorg communicate through friendster je...tp still kt luar di dunia nyata ktorg xbercakap....hahahaha....alam maya lak, ktorg communicate through PM (private message)....so dipendekkan cerita, taula isi hati masing2....konon nye (xtaula btol ke x kn...) die dh usha aku since dr die sem 1 (at that time aku sem 3 xsilap...)....aku lak baru noticed kewujudan die mase aku sem 6 (die lak sem 4)....so bile dh tau isi hati tu, declare la as couple...so since xpernah ktorg ni bercakap, 1st time jumpe (nk g lunch sesama) sgt la kekok....perghh...mase tu malu, segan, gagap, toksah cakap la...at 1st aku pk pas jumpe tu, mungkin die dh xnk jumpe lg dh pastu...aku ni jenis agak kurang berkeyakinan skit...tp alhamdulillah...dr situ la kekal nye smpai 4 tahun skrg...skrg xde malu2, segan2 sgt dh mcm mule2 dulu...segala perangai yg xpernah tau semua keluar....hahahaha...naj yg mule nye aku igt jenis yg pendiam sesangat, mmg xkn diam dh sekarang bile dgn aku...kdg2 die yg plg bising lawan toke....huhuhu....

so gitula kisah nye cmne relationship ni bermula....pelik tapi benar....dr xpernah bercakap sepatah, tp sekarang berpatah2 ktorg ckp...hohohoho...insyaAllah gk ktorg pn mgkn bakal bertunang xlame lg....doa2 kn hubungan ni kekal hendak nye hingga pelamin seterusnye ke akhir hayat ktorg ye....HAPPY ANNIVERSARY IN ADVANCE TO NAJMUDDIN....

Wassalam...

No comments:

Post a Comment